© 2013 JTP Norder

Polen en Tsjechië


Nou mijn laatste post is vanuit Krakow geweest. Hier nu nog even het laatste stukje. Vanaf Krakow ben ik vertrokken met de bus richting Praag. Zoals menigeen weet, in de bus stap je Praag
in, en stap
je later weer uit op bestemming. Dus zo ook ik. De kerk is gefotografeerd in Krakow. De volgende foto is daarna direct in Praag. En wat doe je als je in Praag aankomt. Inderdaad je gaat op zoek naar een plekje op te slapen. Zoals een goede fietser het af gaat vind deze altijd wel een plekje, en het liefste nog gratis ook. Ik klop aan bij een hostel en vraag of ze nog een plaats hebben in de herberg. Heb je gereserveerd??? Euh nee uiteraard niet… Moest dat dan?
Ja meneer het is hoog seizoen vanaf 29 december tot 1 januari.
“Grappig is dat zeg, was ik dus niet de enigste met dit idee om naar Praag te gaan deze periode…”

IMG_0315Na overleg kon ik mijn fiets hier even laten staan en een rondje doen door de stad per voet om te kijken naar een slaapplek. Het idee fiets werd meteen begrepen en ik kreeg een slaapplek aangeboden bij de hotel eigenaar thuis. Moment ik bel m’n vrouw even en dan zie ik je daar vanavond. Mijn huis is hier, neem deze kaart maar mee! Tot vanavond!

Ik kan alleen maar zeggen dat dit een erg bijzondere ervaring was. Deze man en vrouw zijn van oost naar west Amerika gefietst en wist dus hoe het in elkaar steekt als fietser. verder hebben we een erg goed gesprek gehad over de zin van het leven en wat God hiermee te maken heeft. Na een dikke 3 uur over van alles en nog wat te hebben gesproken onder het genot van een heerlijke maaltijd sluit ik mijn ogen op de slaapbank in de keuken:)

De volgende dag had ik ontbeten in het Hostel, want hier had ik immers mijn fiets + bepakking nog staan. Hierna wat sightseeing door de stad. Dit levert plaatjes op zoals zoals bijvoorbeeld dit:

IMG_0310

 

of dit:

IMG_0326

 

of natuurlijk dit:

Kasteel Praag

Het nadeel van alleen reizen is dat je nooit alleen bent, zo ook heb ik hier  tijdens mijn sightseeing gedurende de dag een hele hoop mensen ontmoet.

IMG_0305

Zo ben ik alleen vertrokken, en gedurende de dag struin ik met een wel erg internationaal gezelschap door de stad (Belgen, Polen, een verdwaalde Griek, Oekraïners en Brazillianen). In de avond samen eten en oud en nieuw vieren bij iemand thuis. De wereld is zo slecht nog niet =)IMG_0438

De volgende ochtend ook hier wakker geworden bij dit huis feestje. Dat is over het algemeen een redelijke graadmeter voor “gezelligheid”. Nadat vrijwel iedereen op 1 Januari weer naar huis ging ben ik nog even gebleven. Ik had er immers nog geen genoeg van.

Ik had in Praag weer afgesproken met Gosha en Anya. Deze twee mensen heb ik ontmoetKoeienheup in Oekraïne afgelopen zomer. Met hen ben ik daarna nog even wezen optrekken en zijn we nog samen naar Dresden geweest in Duitsland. Maar zeker niet voordat we de plaatselijke specialiteiten hebben geproefd. Excuses voor alle vegetariërs onder ons. Maar dit moet een heuse werktuigbouwkundige toch even proberen =) Varkens knie & koeien heup.

Na dit “smakelijke” maal toch door naar Dresden met de Oekraïnse tour bus. Een Russische rondleiding over de stedelijke oudheden in deze wereldstad. Zoals iedereen weet is er een moment van komen en een moment van gaan. Het moment van gaan was dus nu zo ongeveer gekomen.

IMG_0489Voldaan vertrek ik weer richting Nederland. Zo nu en dan nog een adres achterlaten. Maar dan is het voorlopig toch weer gedaan met de fiets en reis pret. De plannen voor de IMG_0439toekomst liggen alweer klaar. Maar dat is nog weer een verrassing voor de lezers hier. Via deze weg wil ik iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar maar wensen. En misschien nog een laatste wijsheidsspreuk. Reizen alleen heeft alleen maar mooie kanten als je ervoor open staat. Zo heb ik dit keer veel mooie ervaringen gehad en kunnen genieten van de liefde van de mensen die hier op deze aarde leven. Dit lijkt mij een goed begin van het nieuwe jaar.

WorldPEACE is possible! laten we hier maar met zijn allen aan werken!

 

 

 

 

One Comment

 1. Coen
  Posted 11 januari 2013 at 21:16 | #

  Ha Jalte, ik zag toevallig op FB dat je een of andere site, seekling ofzo, geliked hebt en ik werd zowaar nieuwsgierig..
  > leuk om je verhalen te lezen man!
  Dat je je explosie tweewieler een schop hebt gegeven om dit zo te ervaren met een heuse Koga, ja, dat kan ik me nu een stuk beter voorstellen!
  Geniet en succes met het uitstippelen van je volgende route!

  Groet

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>